Kontakt


KaTJa.cz
obchodkatja.cz
Č.účtu pro CZK:
1166017018 / 3030 (AirBank)
IČ: 88128 938
Nejsme plátci DPH.
IBAN: CZ8630300000001166017018
BIC: AIRACZPP

Přijímáme platby kartou:


Osobní odběr možný
v České Lípě po domluvě.



Hmyzí těstoviny - Insekten-Nudeln, VAJEČNÉ TAGLIATELLE 250 g

155 Kč

Hmyzí těstoviny - vaječné tagliatelle - s proteinem z červa Buffalo (Potemník stájový - Alphitobius diaperinus)

Vysoký obsah proteinů: 18,1 %

Novinka v Německu od prosince 2018

Skladem v Německu k odeslání k Vám během 10-14 dnů.

100x méně skleníkových plynů než při produkci hovězího masa
100x méně času ve srovnání s produkcí stejného množství hovězího masa
200x méně plochy ve srovnání s tradičními hospodářskými zvířaty
2500x méně vody v porovnání s produkcí vhodné kvality a množství hovězího masa
2x více bílkovinového výtěžku ve srovnání s hovězím masem

Současná situace:
Očekává se, že světová populace v příštích několika desetiletích vzroste na 9 miliard. Současně se očekává, že poptávka po živočišných bílkovinách v lidské stravě naroste se všemi známými důsledky pro životní prostředí a klima. Je na čase změnit naše stravovací návyky, abychom šetřili omezené zdroje. Jednou z možností je použití hmyzu jako udržitelného a přirozeně účinného zdroje bílkovin v lidské stravě (entomofagie).

Proč hmyz?
Hmyz má celou řadu výhod: vyžaduje mnohem méně krmiva a místa k dodání stejného množství bílkovin, než jsou například prasata nebo dobytek. Současně vytvářejí jen zlomek skleníkových plynů. Proteiny pocházející z hmyzu jsou velmi kvalitní.
Historicky byl hmyz vždy součástí lidské stravy a podle Světové potravinové organizace (FAO) je hmyz v současné době pravidelně konzumován asi 2 miliardami lidí po celém světě, většinou v Asii, Africe a Latinské Americe.

Výhody proteinu hmyzu:
Hmyz je zdrojem vysoce kvalitních proteinů a esenciálních aminokyselin, vitamínů a minerálů, v závislosti na druhu, stupni vývoje a potravě. Ve srovnání s některými masnými výrobky mají kromě příznivého poměru mastných kyselin omega-3 / omega-6 také nižší hladiny cholesterolu. Další výhodou hmyzu je jejich výroba: hmyz má vysoký růst a příznivou míru konverze krmiva, stejně jako nízkou ekologickou stopu.

Larvy: larvy Buffalo potemníka stájového jsou chovány v Nizozemsku za přísných předpisů, zejména pro lidskou spotřebu. Zvířata se krmí vegetariánskými krmivy s certifikátem GMP+ bez přidání hormonů, antibiotik a chemikálií. Jsou vhodná pro daný druh a procházejí přirozeným životním cyklem. V chladných místnostech pak probíhá přirozené chlazení a larvy umírají bez pocitu bolesti nebo stresu. Dále jsou blanchovány, lyofilizovány a mlety.

Bez laktózy, bez příchutí, bez barviv, bez konzervačních přísad.

Složení: mouka z tvrdé pšenice, celé vejce (20 %), larva Buffalo (10%) mletá

Průměrné výživové hodnoty na 100 g:
Energie 383 kcal / 1.620 kJ
Tuk 4,7 g
Tuk - z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 65,7 g
Sacharidy - z toho cukr 1,6 g
Vláknina 2,7 g
Proteiny 18,1 g
Sůl 0,1 g



Vyrobeno v Německu pro německý trh.

Balení: 250 g

Přidat do košíku:

  • 49 balení skladem